Idag blev det klart!

Jag kommer aldrig att vara någon älskare av stenhård blockpolitik. Trots det känns dagens besked från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som ett stort steg framåt.

Ska vi klara av att möta de utmaningar som vi står inför så måste vi ha en ny regering. Mot bakgrund av att de borgerliga partierna har låst fast sig i sin allians och nu dessutom vägrar stänga dörren till Sverigedemokraterna så är det bra att vi nu får två tydliga alternativ som står mot varandra.

Gå in på http://www.socialdemokraterna.se/ så kan ni se en film om det nya rödgröna samarbetet.

Bjuder på ett urval från medias kommentarer;

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_216519.svd

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=860834

www.barometern.se/nyheter/TT_inrikes/s-mp-och-v-vill-bilda-koalition(1019337).gm

www.aftonbladet.se/nyheter/article3938777.ab

Kommentarer
Postat av: Elbe

Hej Johan!

Nej, jag tror inte alls att du tycker att den "rödgröna" alliansen är en bra idé. Rubriken "Idag blev det klart" är nog mer en bekännelse under galgen. Och det behöver du verkligen inte göra! För mig blir ju en röst på s ett stöd för att släppa in kommunister i Sveriges regering. Dom är ju inte mer rumsrena än sd! Så den tröskeln är väldigt hög för min del. Vi måste frikoppla riksdagsvalet från kommunalvalet. Det är ju så olika förutsättningar, behov och lösningar att riksdagsvalsslentrianen kväver friska kommunalval. Här i Kalmar har du varit tvungen att kompromissa med kommunalråd från både kommunisterna och mp. Kostar pengar och bidrar inte till utvecklingen. Kalmar behöver varken kommunister eller flummiga miljöpartister. En börda som sammanhänger med att riksdagsval och kommunalval hänger ihop. Kan vi göra något åt det? Vill du göra något åt det? Tycker du verkligen att den rödgröna sörjan är ett vettigt upplägg? Behöver vi sådana korkade lösningar här i Kalmar? Rakare rör och tydligare beslutsfäighet behövs i kommunalpolitiken.

2008-12-08 @ 18:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0