Stabil s-majoritet i Kalmar län

En gång i halvåret publicerar Statistiska centralbyrån sin stora partisympatiundersökning.

Här kommer siffrorna för Kalmar län:

Centern - 8.6
Folkpartiet - 3.6
Moderaterna - 22.3
Kristdemokraterna - 2.9
Socialdemokraterna - 55.4
Vänsterpartiet - 4.3
Miljöpartiet - 2.2
Övriga - 0.7


Kommentarer
Postat av: Elbe

Hej Johan!

Ta nu dina siffror om "Stabil s-majoritet för Kalmar län" och kommentera mina synpunkter på ditt tidigare inlägg "Idag blev det klart" så får vi se vilken analys du kommer fram till. Småpartierna behövs inte i kommunala verksamheten. Det är inte klokt att V och Mp med så små marginaler får påverka/kosta så mycket.

2008-12-10 @ 23:24:23
Postat av: Johan Persson

Hej Elbe



Jag känner inte igen något tidigare inlägg. Måste ha kommit bort på något sätt. Min generella uppfattning är att vi i Sverige och Kalmar behöver ha breda lösningar. Sedan de borgerliga partierna bildade sin allians så har ju utvecklingen gått i motsatt riktning. Blockpolitiken har befästs såväl nationellt som lokalt. Jag tror att det kommer att vara så i några år nu. Jag är inte stormförtjust men så ser verkligheten ut. Jag kan inte ha någon uppfattning om att väljarna röstar på olika partier, just nu har vi ju en situation där i princip samtliga partier utom s och m ligger farligt nära spärren till riksdagen. Att V och Mp i ett samarbete får inflytande tillhör spelets regler. Så är det även inom borgerligheten där till exempel kd får ett proportioneligt större inflytande. Har man ett samarbete där man inte ger mindre partier inflytande så begränsar man i samma stund också deras ansvar för det gemensamma, till exempel ekonomin.



JP

2008-12-11 @ 11:43:34
Postat av: Elbe

Hej Johan!

Detta är mina kommentarer till ditt tidigare blogg-inlägg "Nu är det klart" med den Röd-Gröna alliansen (röran). Du har det alltså på din egen blogg.





Postat av: Elbe

Hej Johan!

Nej, jag tror inte alls att du tycker att den "rödgröna" alliansen är en bra idé. Rubriken "Idag blev det klart" är nog mer en bekännelse under galgen. Och det behöver du verkligen inte göra! För mig blir ju en röst på s ett stöd för att släppa in kommunister i Sveriges regering. Dom är ju inte mer rumsrena än sd! Så den tröskeln är väldigt hög för min del. Vi måste frikoppla riksdagsvalet från kommunalvalet. Det är ju så olika förutsättningar, behov och lösningar att riksdagsvalsslentrianen kväver friska kommunalval. Här i Kalmar har du varit tvungen att kompromissa med kommunalråd från både kommunisterna och mp. Kostar pengar och bidrar inte till utvecklingen. Kalmar behöver varken kommunister eller flummiga miljöpartister. En börda som sammanhänger med att riksdagsval och kommunalval hänger ihop. Kan vi göra något åt det? Vill du göra något åt det? Tycker du verkligen att den rödgröna sörjan är ett vettigt upplägg? Behöver vi sådana korkade lösningar här i Kalmar? Rakare rör och tydligare beslutsfäighet behövs i kommunalpolitiken.



2008-12-08 @ 18:45:28

2008-12-11 @ 15:56:09
Postat av: Johan Persson

Hej



Då är det inlägget med också.



JP

2008-12-11 @ 16:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0