TACK KALMAR FF!

Efter 98 år var det så äntligen dags att fira SM-guld i Kalmar. Nu är inte Kalmar FF bara smålands stolthet utan hela Sveriges. Det känns nästan obeskrivligt att få vara med om detta! Att cirka 5000 personer sätter sig på bussar och åker till Halmstad säger väl en hel del om vad våra stoltheter betyder för hela regionen.

Sedan matchslutet har mängder av gratulationer strömmat in från hela Sverige. Bilar tutar utanför stadshuset. Vepor hänger ut. Slottet är ljussatt i rött. Broarna är röda. Min femåriga dotter pratar oavbrutet om Ingelsten, Lasse Johansson och Sobralense. Denna bedrift går rakt igenom åldrar, kön, politisk uppfattning eller etnicitet. Idag är vi alla jublande glada och stolta fans till Kalmar FF!

Nu blir det firande i minst två dagar!


Kommentarer
Postat av: Fia med knuff

Vilket ältande om REGIONEN Kalmar hela tiden i ALLA sammanhang.

När ska du inse att Torsåsbor, Ölänningar (de flesta, undantag finns), Nybrobor och Mönsteråsare inte känner den samhörighet med Kalmar som du vill tro?

2008-11-11 @ 09:14:48
Postat av: Mats W

Fia med knuff: Med tanke på hyllningarna längs vägen från Halmstad genom Småland så verkar det du benämner undantag vara väldigt många människor!



Vart, mer än att bara klaga vill du få ut av din fråga?



/Mats

2008-11-11 @ 10:14:54
Postat av: Fia med knuff

Man ur huse Mats?

2008-11-11 @ 10:47:32
Postat av: Johan Persson

Hej



Att jag tjatar om regionen kan ju bero på att vi är så intimt beroende av varandra. Till skillnad från förr så rör vi oss över kommun, läns- och nationsgränser på ett helt annat sätt. Ett varsel i Kalmar eller Nybro får effekter inom hela arbetsmarknadsområdet. På samma sätt får etableringar i någon av kommunerna positiva effekter i andra. Så hänger det ihop. Jag tror inte alla som pendlar från tex Torsås till Kalmar tycker som du.



JP

2008-11-11 @ 14:53:12
Postat av: Helle

Idag kom beskedet att 90 personer varslas i Nybroregionen. Det kommer även drabba Kalmar kommun när Orrefors Kosta Boda drar ner på personalstyrkan.

2008-11-11 @ 22:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0