Svar till Barometerns ledarsida


Detta har idag sänts till Per Dahl på Barometern.

"Brev till ledarsidan i Barometern rörande ledare om Kalmarhem 

Mycket ska man läsa i sina dagar. I onsdagens tidning försöker politiska chefredaktören Per Dahl förklara Kalmarhems ekonomiska bekymmer med att dagens kommunledning i princip tvingat företaget att göra dåliga affärer, detta på grund av att vi har som ambition att Kalmar ska växa.

Det skulle vara väldigt intressant om Per Dahl kunde belägga den bild han försöker sätta. Varken tidningens egna journalister, revisorer eller någon övrig kommunpolitiker har landat i den analysen av problemen. Den stora orsaken till problemen har istället förklarats med en bristande ekonomistyrning och det faktum att bolaget under årtionden inte gjort fulla avskrivningar av sitt bestånd. Först i mitten av 90-talet började man göra fulla avskrivningar.  

Nog för att Per Dahl har all rätt att försöka skapa en nidbild av politiska motståndare men visst borde analyserna åtminstone vara i närheten av sanningen.   

Hälsar  

Johan Persson (s)
Kommunstyrelsens ordförande" 

Kommentarer
Postat av: Blå-Röd

Det är ganska beklämmande att Barometerns ledarskribenter alltid låter ideologisk hänsyn gå före objektivitet och sunt förnuft.



Inom alla områden, sport, politik, business, gräver man långsamt sin egen grav, om man hela tiden har som ledstjärna att det är viktigare att det går illa för motståndaren, än att det går bra för en själv.



Det är bedrövligt att Barometern aldrig tycks kunna lyfta på hatten för en enda åtgärd eller åsikt som kommer från vänsterblocket.

2008-10-10 @ 11:43:27
Postat av: Bjarne Ritzén

Du skriver: "Den stora orsaken till problemen har istället förklarats med en bristande ekonomistyrning och det faktum att bolaget under årtionden inte gjort fulla avskrivningar av sitt bestånd. Först i mitten av 90-talet började man göra fulla avskrivningar".



Hur är det nu JP. Är det inte Kommunfullmäktige som representanter för ägarna, kommunmedlemmarna, som har ansvaret för den mångåriga bristande ekonomistyrningen. Är det inte Kommunfullmäktige tillsammans med revisorerna som är ansvariga för att avskrivningsreglerna inte följts under årtionden? Är det inte Kommunfullmäktige och revisorerna som under lång tid tillät Kalmarhem att bokföra underhållskostnader som investeringar med åtföljande brister i kassan när detta måste rättas till.



Då det gäller den bristande ekonomistyrningen kan orsaken till den tolkas på två sätt. Bristande kompetens hos Kalmarhems styrelse och bristande kompetens hos Kommunfullmäktige ELLER partipolitisk styrning som motarbetat gott ekonomiskt tänkande.

Jag väljer att satsa en slant på Per Dahls uppfattning i frågan.

Vänligen

Bjarne Ritzén

2008-10-10 @ 13:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0