Näst högst ungdomsarbetslöshet i Europa

Igår kom det siffror som visar att Sverige har näst högst ungdomsarbetslöshet i Europa. 22.9 procent av ungdomarna är arbetslösa. Siffrorna kommer sannolikt att stiga ännu mer när skolorna stänger.

Sverige brukar historiskt sett ligga bra till när det gäller ungdomsarbetslöshet. Utbildning, praktikplatser och aktiv arbetsmarknadspolitik har gjort detta. Nu är det som bekant andra tongångar från regeringen. Detta från en regering som enligt egen utsago vann valet på att bekämpa just arbetslösheten...

I Kalmar förbereder vi nu ett paket när det gäller ungdomsarbetslösheten. Hittills har vi klarat oss hyggligt, vi ligger lägst av alla jämförelsekommuner. Vi kan naturligtvis inte stå emot det som sker i övriga Sverige och världen men vi ska göra allt för att fortsätta ligga bra till.

Kommentarer
Postat av: Anonym

"I Kalmar förbereder vi nu ett paket när det gäller ungdomsarbetslösheten"



Förebereder ni ett kommunalt stimulanspaket??

2009-03-24 @ 17:02:37
Postat av: Hans

"I Kalmar förbereder vi nu ett paket när det gäller ungdomsarbetslösheten"



Förebereder ni ett kommunalt stimulanspaket??

2009-03-24 @ 17:03:04
Postat av: Johan Persson

Hej



Vi har redan lagt ett kommunalt stimulanspaket, det gjorde vi i december. Du kan läsa mer om det i arkivet här på bloggen. Alternativt går in på www.kalmar.se och sök på stimulanspaket.



Det som jag skriver om berör ungdomsarbetslösheten. Här förbereds nu ett åtgärdsprogram mellan kommunens olika enheter och förvaltningar. Vi gör mycket idag men vi behöver se vad vi kan göra mer för att möta en ganska extrem situation.



JP

2009-03-24 @ 21:42:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0