Bo Frank & jag överens



"- De pengarna blir en buffert för att slippa göra besparingar överhuvudtaget 2011. Det är ju engångspengar som inte kommer 2011 och skulle vi nu använda pengarna för att finansiera den löpande verksamheten, då skjuter vi bara problemet framför oss, säger kommunalråd Bo Frank."


Växjös moderata kommunalråd Bo Frank i Smålandsnytt. 

Det är trevligt att man inte är ensam om att påpeka att detta är engångspengar under ett valår.   


Kommentarer
Postat av: JL

Vad har du för kommentar till Höghastighetspårsutredningen som kom idag? Sträckning föreslås bli Jönköping, Värnamo, Ljungby, Markaryd. En riktigt dålig sträckning för Kalmar län, banan kommer troligtvis få en negativ effekt för länet. Det hade ju varit bra mycket bättre om sträckningen blivit Linköping, Växjö, eller för den delen ha kvar samma sträckning som södra stambanan har idag med Nässjö, Alvesta. Hur jobbar ni för att lobba för Kalmars bästa i den här frågan?

2009-09-14 @ 22:36:09
Postat av: Johan Persson

Hej



Jag delar din uppfattning. Det hade varit mycket bättre om sträckningen gått via Växjö. Vi har lobbat för detta genom regionförbund och andra organ. Uppenbarligen har det misslyckats. Utredaren själv påstår att detta gynnar Kalmar län. Det återstår att se hur..



JP

2009-09-15 @ 13:49:17
Postat av: JL

Okej så ni gör inte mer i den här frågan nu?! Vi lägger oss för utredarens förslag? Nu har jag inte läst hela utredningen, men vad jag förstod på smålandsnytt i går så är det inte ens säkert att Ljungby får en station. Vart är det då tänkt att folk från vår region ska gå på höghastighetsbanan? Jönköping blir närmsta station? Kommer den gamla stambanan att finans kvar om höghastighetsbanan blir verklighet?

2009-09-15 @ 19:24:48
Postat av: Johan Persson

Hej



Nej, vi tänkter inte lägga oss ned. Denna fråga kommer fortsätta att diskuteras under många år framöver. Naturligtvis kommer vi att kriga för vår sak. Min uppfattning är att den naturliga sträckningen borde vara via Växjö.



JP

2009-09-16 @ 14:54:44
Postat av: JL

Håller med. Men varför har utredaren inte utrett ett femte alternativ via Jönköping och Växjö? Sedan borde man kunna fortsätta mot Helsingborg. Det blir en lite längre sträckningen men å andra sidan gynnar den folk i en mycket större del av Götaland.

2009-09-16 @ 19:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0