Tänk vad mycket klokt folk det finns...


Kurt Lundgren i Ölandsbladet
"En Arena av dessa dimensioner ger en mängd möjligheter som skapar dynamik i hela regionen, och inkomster: Stora musikarrangemang, kanske VM-speedway, klassiska konserter, internationella cuper, allt detta arrangemang som kan dra storpublik - denna publik försvinner inte upp i tomma intet utan den åker över till Öland och handlar, den far till Glasriket och Astrid Lindgrens Värld och den ser sig om i Kalmar län. Den stannar ett par dagar, äter, lever, bor, handlar och spelar golf här, eller boule, som är roligare."


Linus Hellman i Barometern
"Jag var nyligen i Östersund när Kalmar FF spelade i svenska cupen där. Där har man en splitter ny arena, Jämtkraft Arena, som tar 5 000 sittande på långsidor, under tak, med i övrigt finfina faciliteter. Och man har förstått att placera arenan en bit ut från stadskärnan. Östersund är en mindre kommun än Kalmar, med ett bästa fotbollslag som spelar i tredjedivisionen, men där har man alltså ändå en arena som vida överträffar öststatsmonstret Fredriksskans.
Samma sak i Borås. Varför protesterades det inte där när kommunen gick in med pengar i projektet Borås Arena? Och varför hör vi inte heller idag negativa röster från Borås, om det nu är så fel av kommuner att satsa på evenemangsarenor? Eller var ett arenaprojekt där så oerhört mycket rimligare än i Kalmar?
Förklara i så fall gärna på vilket sätt. I Borås kommer man nästa år att vara en av orterna som är med och arrangerar U21-EM i fotboll. Det kommer att generera extremt mycket turism, medial uppmärksamhet och annat positivt. Utan Borås Arena skulle inte det vara möjligt, och samma slags framtidsmöjligheter finns förstås för oss i Kalmar, om viljan och intresset bara finns där."

Kommentarer
Postat av: US

Är du tjurig Johan? Du vet mycket väl varför det inte blev en ny arena i Kalmar. Du är mycket väl insatt i Kalmar kommuns ekonomi.

Tänk efter en extra gång innan du står där och lovar första maj 2009.



Jämtkraft Arena kostader 75 miljoner. Dvs en bråkdel mot vad skrytbygget i Kalmar skulle kostat.



http://www.jamtkraft.se/om-jamtkraft/Sponsringssamarbeten/Sponsring/Storre-sponsringssamarbeten/Jamtkraft-Arena/

2008-06-10 @ 08:04:23
Postat av: Johan Persson

Hej US!



Jag är sällan tjurig. Ett enigt kommunfullmäktige har beslutat att kommunen ska vara delaktig i förverkligandet av en ny arena. Pengarna ligger inlagda i den beslutade budgeten. Nu handlar det om att hitta en konstruktion som gör att arenan kan förverkligas inom den ram som kommunfullmäktige fastställt. Alternativen är både sämre och dyrare.



Hälsar



Johan Persson

2008-06-10 @ 14:02:06
Postat av: Bjarne Ritzén

" Ett enigt kommunfullmäktige har beslutat att kommunen ska vara delaktig i förverkligandet av en ny arena." Vi får verkligen hoppas att enigheten består när hela notan presenteras. Hur mycket finns i den nya budgeten för Arenan? Att lova att vara delaktig i ett förverkligande verkar vara ett osäkert löfte med stor spännvidd uppåt och nedåt.

2008-06-10 @ 14:25:28
Postat av: US

Hej Johan



Tack för ditt svar.

Den ram som KF fastställt ligger långt ifrån den verklighet som föreligger. Antar att det behövs nytt beslut nu?

Finns det de medlen för kommunen att dra det större lastet för att förverkliga arenan?

Personligen tycker jag det är rena vansinnet att besluta om att kommunen skall gå in med en mer medel än vad som beslutats. Särskillt med åtanke på det ekonomiska läget som finns i Kalmar kommun.

Med din retorik är det enbart små byggstenar som saknas för att starta bygget eller har jag fel?



Högaktningsfullt



//US

2008-06-10 @ 14:44:36
Postat av: Johan Persson

Hej igen!



Du påstår att det som nu diskuteras ligger långt ifrån den ram som kommunfullmäktige tagit. Då vet du mer än mig...



Jag hoppas snart kunna ge en hel bild av de diskussioner vi sitter i och då ska jag redogöra för allt i detalj. Jag kan bara konstatera att allt inte är så illa som det låter.



Hälsar



JP

2008-06-10 @ 17:15:58
Postat av: US

Hade det som diskuteras nu legat nära den tidiga beslutade ram hade arenabygget redan varit igång.

Kan man verkligen misstolka den huvudbry ni har utåt sett i media eller är det bara ett falskt spel?



Hälsningar



US

2008-06-10 @ 20:29:43
Postat av: Johan Persson

Hej igen



Man kan väl säga att frågan har svängt fram och tillbaka under den senaste tiden. Så är det ibland i förhandlingar.



Hälsar



JP

2008-06-11 @ 11:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0