Först ut med tv reklam


Socialdemokraterna i Kalmar är först ut som lokalt parti med TV reklam i TV4. Se inslaget nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=LIMBZ1i0QW4&feature=channel

God Jul!

Kommentarer
Postat av: Åke Malmros

Kalmar kommun har ökat sin befolkning med ca 700 personer under 2009.

Enligt media är det 518 studenter som skrivit sig i Kalmar.

Övriga ca 180 personer nämner inte media men jag kan informera om att Kalmar kommun tagit emot ca 180 så kallade ”flyktingar”.

Så där har vi hela befolkningsökningen...

2009-12-26 @ 10:24:12
Postat av: Johan Persson

HejJa vi har ökat väldigt mycket i år, vilket är glädjande. Ska vi hänga med i konkurrensen om statliga och privata etableringar så måste vi hänga med de andra residenskommunerna. Detta gäller också infrastrukturen, regioner som tappar får inte del av infrastruktursatsningar som vi så väl behöver.Min bild av befolkningsökningen är att den beror på många saker.Ett av de stora trendbrotten visade sig i juni i år då vi INTE tappade i befolkning, vilket vi brukar göra när studenterna avslutar sina studier. Att vi har en bättre arbetsmarknad numera gör att vi fick lägre utflyttning i år än tidigare. Grunden för befolkningsökning är i huvudsak två, enligt min uppfattning: Hygglig arbetsmarknad och tillgång på bostäder.Sedan har vi tagit emot cirka 100 fler flyktingar, fler barn har fötts och antalet studenter har ökat något. Det projekt som Barometerns ledarsida hänvisar till hade vi igång även förra året och då ökade vi "bara" 200 personer, så projektet ligger knappast bakom den kraftiga ökningen i år. Inte heller ökad invandring.

På nyåret kommer SCBs sammanställning av detta. Då kan du, jag och andra borra ännu mer i siffrorna.JP

2009-12-26 @ 15:25:28
Postat av: Bjarne Ritzén

"Min bild av befolkningsökningen är att den beror på många saker" skriver Du. Hur orkar Du vara så manipulativ i allt Du skriver? Snart kan man ju inte tro på en enda uppgift från Din sida Beträffande befolkningsökningen är det ju lätt att via befolkninsregistret visa att befolkningsökningen beror på just att studenter mantalsskriver sig i kommunen under studietiden i större utsträckning än förut samt emottagna flyktingar.

2009-12-29 @ 11:20:46
Postat av: Ofärgad

Hej Johan!

Nu står nyår för dörren, vad kan vi göra mot smällare och fyrverkerier? Det innebär ett stort lidande för väldigt många hundar. Vi vet också att det inte är speciellt miljöanpassat. Trots lagstiftning händer inget. Om Barometern slutar med sitt otidenliga fyrverkeri kanske det ger rätt signaler, vad tror du?

Kalmar är på väg i rätt riktning i snabb fart på många områden. Gott Nytt År på dig och fortsätt på den inslagna vägen!

2009-12-29 @ 17:25:29
Postat av: Johan Persson

HejBjarne: Manipulativ? Jag tror helt enkelt inte att det bara finns EN förklaring till att Kalmar växer kraftigt. Istället handlar det om många olika saker som samverkar. Visst spelar högskolan in men inte så att det förklarar hela ökningen, visst föds det fler barn, visst tar vi emot fler flyktingar, visst har vi lägre arbetslöshet än våra jämföreselsekommuner, visst har vi fått fart på bostadsbyggandet, visst har vi, enligt kommuninvånarna, hög kvalité på kommunens verksamhet, visst finns det framtidstro, visst byger vi ut förskolan kraftigt, visst tar vi fram fler villatomter än tidigare, visst växer det i hela Kalmar kommun.Där har Bjarne den mest sannolika förklaringen till att Kalmar växer. Det vill säga många olika faktorer som samverkar.Ofärgad: Jag tror inte det går att förbjuda fyrverkerier kring nyår, jag vet att det orsakar lidande hos många hundar. Mina föräldrar hade själv en hund som blev så stressad att de inte kunde gå bort på nyårsafton. Det vi har gjort från och med i år är att ha infört bestämmelser som gör att man inte får skjuta raketer intill hus och på platser som stortorget och larmtorget.JP

2009-12-31 @ 10:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0