Svensk industri förlorare i energisamtal

" Nu får svensk politik "en knivskarp konflikt" 

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann 


Några timmar efter detta bjöd regeringen in oppositionen till samtal om att nå en bred överenskommelse kring energipolitiken.... Är det någon som inbillar sig att det funnits en ärlig ambition om att lösa denna fråga och ge långsiktiga spelregler för den svenska industrin? Jag tror knappast det.

Nu är det väl ingen ko på isen mot bakgrund av att vi de närmaste tio åren har ett mycket stort överskott på el i Sverige. Förhoppningsvis har det bytts både regering och personer när det är dags att på allvar svara på frågan hur vi långsiktigt löser energiförsörjningen i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste JP!

Du skriver:"Är det någon som inbillar sig att det funnits en ärlig ambition om att lösa denna fråga och ge långsiktiga spelregler för den svenska industrin? Jag tror knappast det".



Så Du bedömer att den sittande regeringen inte vill lösa frågan om landets energiförsörjningen och därmed ge långsiktiga spelregler för den svenska industrin.



Efter vad jag förstår anser Ditt parti samt Dina stödpartier att allianspartierna främst med sin politik avser främja storkapitalet och de besuttna (vilka dom nu är nuförtiden)?



Vill Du då svara på frågan:"Vad kan storkapitalet och de besuttna förlora på att en välordnad energiförsörjning förverkligas som ger långsiktiga spelregler för svensk industri så till den grad att alliansen inte skulle sträva mot det målet?"

Vänligen

2009-02-27 @ 11:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0