Prinsess-tårta den 19 juni

Något som orsakat lite funderingar i landets kommunhus är huruvida man ska ge någon gåva till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i samband med bröllopet. Detta blev särskilt aktuellt efter att Sveriges kommuner och landsting skickade ut en rekomendation där man uppmanade sina medlemmar att inte skänka något på grund av det kunde uppfattas som en gåva till enskild.

Med andra ord skulle en kommun som ger exempelvis en parksoffa till Haga kunna bli tvungna att kräva tillbaka gåvan om någon kommuninvånare skulle överklaga och få rätt. Ingen kommun vill naturligtvis sätta sig i en sådan situation. 

I lördags så var det intervjuer med länets kommunalråd om bröllopet och eventuella gåvor. Då framkom det att Mönsterås kommun hade löst detta på ett alldeles utmärkt sätt. Istället för present så bjuder man alla på särskilda boenden på tårta på bröllopsdagen. 

Det tycker jag låter lysande. Mot den bakgrunden så har jag haft en dialog med omsorgsnämndens ordförande Steve Sjögren som resulterat i att vi gör på samma sätt. I samband med eftermiddagsfikat den 19 juni så bjuder vi därför våra äldre på prinsess-tårta. Det blir vårt sätt att hylla brudparet.    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0