Ny start för Kalmarhem!

Under tisdagen presenterade vi socialdemokrater vårt folk till Kalmarhems nya styrelse. Förre kommunalrådet och HSB direktören Roger Kaliff blir ordförande. Advokaten Tommy Lindgren och Kalmarflygs platschef Anna Soltorp tar plats i styrelsen.

Vi hoppas på detta sätt kunna ge bolaget förutsättningar för en ny start. Förtroendet för bolaget behöver byggas upp samtidigt som man behöver arbeta med ekonomin på kort och lång sikt. För oss har det känts viktigt att snabbt kunna ge besked om vilka personer vi vill se, detta för att inte Kalmarhem och dess hyresgäster ska leva i ovisshet om vad som nu händer med bolaget.

Kommentarer
Postat av: Tobias

Det kan nog bli en stabil grund.

2008-02-26 @ 21:47:04
Postat av: Bjarne Ritzén

När kommer Kalmarhems ekonomiska läge att vara utklarat

2008-03-01 @ 14:27:03
Postat av: Johan Persson

Bjarne!

Eftersom du följer debatten så noga här i Kalmar så kan det väl knappast undgått dig att ett enigt fullmäktige under december tog ett paket med syfte att få en långsiktigt hållbar ekonomi i kommunen. I år har vi budgeterat ett överskott på omkring 50 miljoner, under nästa år är det ännu mer. Vi måste skaffa oss marginaler så att vi kan klara både hög och lågkonkunjunktur. Den typen av beredskap har inte Kalmar kommun haft tidigare.

Johan Persson

2008-03-01 @ 18:20:25
Postat av: Bjarne Ritzén

Du har helt rätt, jag följer vad som händer i Kalmar kommun med det största intresse! Hur man kan ge en kommunal bolagsstyrelse ansvarsfrihet när man avslöjas med att bokföra underhållskostnader som investeringar sedan 2003 samt täcker en förlust på 50 mkr med "reserver" och dessutom påstår att detta inte skall drabba hyresgästerna i Kalmarhem. Detta är inte trovärdigt!

2008-06-19 @ 22:57:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0