Budget mot utanförskap och för fler jobb

Idag presenterar socialdemokraterna sin nationella budget. Kontrasten mot regeringens passivitet är väldigt tydlig. Det är bra att det nu växer fram ett mer tydligt alternativ.


Jag är idag mer hoppfull om att Sverige kommer få en ny regering än vad jag har varit på ganska länge.

Läs mer på:

http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-lovar-100-000-fler-jobb-och-praktikplatser-1.854708


www.socialdemokraterna.se




Kommentarer
Postat av: Bjarne Ritzén

JP.

Du skriver:"Det är bra att det nu växer fram ett mer tydligt alternativ". Ja nog är alternativet tydligt och klart. Höjda skatter och ett ökat statligt och kommunalt inflytande över näringsliv och enskilda. Det är nog inte detta som landet behöver som medlem i EU.



Vidare skriver Du:"Jag är idag mer hoppfull om att Sverige kommer få en ny regering än vad jag har varit på ganska länge".

Jag har svårt att se vad Du bygger Ditt hopp på. Den skuggbudget man har presterat har just de svagheter som jag ovan kommenterat. Med fortsatt sviktande väljarstöd och fullständig oklarhet beträffande med vilka socialdemokratin skulle kunna bilda regering med torde hoppet om ett regeringsskifte ha samma förankring i verkligheten som Ditt löfte för ett år sedan om när Arenan skulle stå klar.

Vänligen

2009-04-30 @ 19:56:52
Postat av: Bjarne Ritzén

JP.

Du skriver:Jag är idag mer hoppfull om att Sverige kommer få en ny regering än vad jag har varit på ganska länge".

Vilka indikationer är det som gör Dig så hoppfull?Vänligen.

2009-05-02 @ 17:03:41
Postat av: Johan Persson

Hej



Jag bygger det på tre saker.



Dels det faktum att de rödgröna, efter åtta månaders kanonad, fortfarande leder i opinionsmätningarna. Om vi leder efter en sådan period så skulle jag som borgare vara rejält stressad. I helgen kom en mätning där klyftan växte igen.



Dels på erfarenhet. Jag har numera lärt mig att politik är en berg och dalbana. Efter en tung period kommer det lättare, dessa perioder brukar också sammanfalla med opinionsläget.



Dels brukar socialdemokratin bli som bäst i sådana här lägen. Det tar en liten stund till sedan kommer det börja synas mer påtagligt. Första maj var mycket bättre i år än förra året. Väldigt mycket folk.



JP

2009-05-04 @ 08:06:06
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste Johan Persson.

Den kanonad som Du nämner är intressant eftersom den helt är självförvållad genom diverse klavertramp och inte skapad, ej eller utnyttjad av den sittande regeringen. Kanonaden kan väl närmast beskrivas som en socialdemokratisk inbördesfejd med facket inblandat. Den socialdemokratiska partiledningens låga förtroendsiffror hos väljarna kan man ju heller inte lasta allianspartierna för.



Socialdemokratin brukar bli som bäst i sådana här lägen skriver Du och det är en intressant iaktagelse Du gör eftersom läget är tämligen unikt enligt de flesta politiska kommentatorer. Problemet är väl att partiet knappast kan gå längre åt höger med någon större trovärdighet kvar samtidigt som partiets framtida samarbetsvilkor med V och MP synes vara synnerligen oklara för väljarna. En oklarhet som partiledningen ej ännu lyckats skingra. En intressant situation så här med knappt ett år kvar till valet.

Vänligen

2009-05-08 @ 11:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0