Kommunerna hjälper landstinget

Efter lite diskussioner så blev det idag klart att änets kommuner kommer att sköta vaccinationen mot den nya influensan A (H1N1) för kommunernas anställda, barn i förskoleklasser, grund- och gymnasieskola, personer i särskilt boende och dagverksamhet inom kommunens äldre och handikappomsorg, samt de som är inskrivna i hemsjukvården.

Den enda kommun som meddelat att man inte tänker hjälpa till är Västervik. De menar att vaccinering är något som faller inom ramen för hälso- och sjukvård och att det därmed är en fråga för landstingen.

Detta är en extraordinär situation och mot den bakgrunden tror jag det är viktigt att alla som kan försöker hjälpa till. Då får man lägga strikt regeltänkande åt sidan och försöka lösa situationen.


Kommentarer
Postat av: Thoralf A

Johan



Det skulle vara väldigt intressant att höra din åsikt om hur socialdemokraterna i Karlskrona drog tillbaka sin egen budget p.g.a. att SD tänkte stödja den och istället stödde alliansens budget.



http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/s-later-femklovern-vinna-for-att-slippa-kaos(1490402).gm#comments

2009-08-27 @ 23:41:42
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Johan Persson

Hej Thoralf



Jag kan inte svara för hur partikompisarna i Karlskrona har resonerat. Det jag kan konstatera är att den gångna mandatperioden med Sverigedemokraterna som vågmästare knappast har varit till gagn för Karlskrona. Kommunen har idag högre arbetslöshet än Kalmar, sämre ekonomi och präglas av kaos inom politiken. Knappast något att sträva efter om man vill utvecklas som kommun.



JP

2009-08-28 @ 08:15:31
Postat av: Thoralf A

Menar du att Sverigedemokraterna har skuld i den negativa utvecklingen i Karlskrona. I så fall får du gärna förklara detta för mig och andra läsare.

2009-08-28 @ 17:32:27
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Johan Persson

Hej



Jag konstaterar bara att det inte gått särskilt bra för Karlskrona sedan man fick en borgerlig kommunledning stött på SD.



JP

2009-08-29 @ 08:14:51
Postat av: Micael Foghagen - SD

Thoralf ställer en högst rimlig fråga och du svarar godnattmössa.



Därför frågar jag dig - visserligen med en annan vinkel - om S lägger fram ett mycket bättre förslag än aliansen och enda möjligheten att genomdriva detta är att få vårt stöd från SD vad gör ni då?



2009-08-29 @ 19:26:26
Postat av: Thoralf A

Det går inte speciellt bra för Kalmar heller med ett socialdemokratiskt styre med dig i spetsen. Eller tycker du att en skattehöjning på 40 öre och omställningspaket på 50 miljoner kronor för att bli av med ca 100 kommunanställda och dessa 50 miljoner finansierade av en försäljning av kommunens bästa tillgångar. Menar du att detta är något att skryta med. Då får man allt ha väldigt kort minne.

2009-08-30 @ 00:39:24
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Thoralf A

Johan, har inte den borgerliga kommunledningen stöd av MP, den så kallade femklövern. Den har då inte stöd av SD. Sverigedemokraterna tänkte ju stödja det socialdemokratiska budgetförslaget.



Har jag inte rätt?

2009-08-30 @ 00:43:09
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Johan Persson

Jadu, Thoralf.



Vi kan konstatera att Kalmar är en av få kommuner som i dessa tider har ordning på ekonomin. Vi kommer till skillnad från många andra kommuner att gå plus i år. Detta trots att skatteintäktsökningen skrivits ned från över fem procent till 0.6 procent på mindre än ett år.



Hade vi inte tagit beslut om besparingar på 3 procent, 75 miljoner, omställningspaket som långsiktigt minskar kostnaderna med 50 miljoner och skattehöjning så hade Kalmar haft ett underskott på över 100 miljoner just nu.



Varken du (ni har ju hittills inte lagt ett enda budgetförslag under era tre år) eller de borgerliga har hjälpt till i arbetet med att få ekonomin i balans. De borgerliga partierna och ni gick emot skattehöjning och ytterligare besparing när vi tog det i december 2008, i juni i år tvingades ni motvilligt konstatera att de åtgärder vi drivit igenom var rätt. Sex månader senare var det helt ok med både skattehöjning och besparingar.



Hur sedan partivännerna i Karlskrona har resonerat kring budgeten vet jag inte. Jag kan bara konstatera att ekonomin i Karlskrona är riktigt dålig och att kommunen inte utvecklats väl under den period ni har varit vågmästare.



JP

2009-08-30 @ 17:26:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0