Eskil Erlandssons mat-satsning...

Så här på nyårsafton ska man naturligtvis vara snäll mot alla människor...

Jag ska dock tillåta mig själv att göra ett enda undantag. På EKOT imorse fick vi nämligen höra jordbruksminister Eskil Erlandsson med stolthet i rösten avslöja den stora nyheten.

Regeringen vill nu satsa på maten i skolor, på sjukhus och på äldreboenden.

Detta vill man göra, avslöjas det, genom att man under 2010 avsätter 5!! miljoner kronor till detta viktiga område.

Med tanke på att det varje dag året runt tillagas 3 miljoner måltider så förstår ni ju själva vilken revolution detta stöd på 5 miljoner kommer att få på landets skolor och äldreboenden.

Jorbruksministern menar säkert väl men har uppenbarligen misslyckats totalt i förhandlingen med finansminister Borg.

Ibland är det bättre att inte presentera någon nyhet än att presentera något som mer liknar ett skämt..

Kommentarer
Postat av: Dee

Ett jättebra inlägg

2010-01-02 @ 17:46:02
Postat av: Ofärgad

Höjd kompetens behövs istället för mer pengar till "matkassen". Information och påverkan för 5 miljoner kommer odiskutabelt att öka kvaliteten på maten. TV-serien där storköksexperter som bland andra Melker Andersson ifrågasatte kommunernas kompetens inom inköp och tillagning är bara ett exempel på hur tokigt det är. Regeringen har sett hur kunskapen brister i hela ledet hos anställda i många kommuner. De vet också att det inte kostar mer att tillaga god och näringsriktig mat från grunden än det gör att köpa färdig fabriksmat. Johan håll med om att det är skamligt att servera äldre och barn skräpmat för att eventuellt kunna spara några promille av kommunens totala kostnader för skola och äldreomsorg. Bra initiativ från jordbruksministern som du också borde uppskatta trots att det kommer från "fel" håll.

2010-01-05 @ 18:28:54
Postat av: Johan Persson

HejJag tycker det är väldigt bra att regeringar oavsett färg vill satsa medel på kommunal verksamhet. Vi tackar för varje krona. Dock, ingen kan inbilla mig att fem miljoner kronor kommer att göra någon skillnad. Det finns 290 kommuner och över 20 landsting, det tillagas varje dag cirka 3 miljoner måltider i kommuner och landsting. Att då gå ut och försöka plocka politiska poäng på en mat-satsning i denna storlek, det ska kallas vid sitt rätta namn: populism.Det är väl sannolikt så att centern även denna gång har förlorat en budgetmangling mot moderaterna och Anders Borg. För att inte helt generera den muntre jordbruksministern så släppte man till dessa fem miljoner.JP

2010-01-08 @ 09:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0