Arenan och revisionsrapport om Fanerdun

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden. Har varit på resa i ett par dagar. Bland annat genom det fantastiska kulturlandskapet i Sörmland.

Igår kom det efterlängtade beskedet från Kammarrätten om den nya fotbollsarenan i Kalmar. Även i denna instans gick man helt på kommunens linje. Det känns naturligtvis väldigt skönt. Beslutet om arenan har ju varit omdiskuterat och kritiserat från en del håll, mot den bakgrunden får jag väl erkänna att beskedet kändes extra skönt. Nu går arbetet vidare med att få alla pusselbitar på plats. Jag längtar efter att få se spaden åka i marken.

Nu precis kom en granskningsrapport från Öhrlings om kommunens engagemang i Fanerdun. Även den rapporten kom som en positiv vindpust genom stadshuset.

Revisorerna slår fast följande:

"Vi bedömer att kommunen skött etableringen av Fanerdun på ett så ändamålsenligt och från ekonomisk synvinkel tillfredsställande sätt som varit möjligt. "

Kommentarer
Postat av: Kalmarit

Grattis Johan! Det ska nu bli mycket intressant om någon av de så kallade journalisterna ger dig credit för det jobb du lagt ned på att få fart på Kalmar. Efter allt gnäll om Fanerdun kommer nu denna rapport som måste få alla gnällisar till panik. Snyggt jobbat!

2009-03-10 @ 20:40:08
Postat av: Bjarne Ritzén

Bästa JP och Kalmarit.

Kommunrevisionens rapport har nog inte så mycket med Fanerdunprojektet att göra. Det hitintills nedlagda arbetet från kommunens sida har resulterat i ett ekonomiskt minus på ca 3-5 mkr om man räknar ärligt. Vidare en tillstökad stillastående byggarbetsplats som av polisen betecknas som allmänfarlig. Vidare har polisen tvingats utvisa den arbetskraft som kommunens samarbetspartner Fanerdun illegalt sänt till Kalmar. Detta vittnar inte om någon större succé för någondera av de samarbetande parterna. Bärigheten av kommunrevisionen intet har att anmärka på kommunledningens hantering av projektet visar sig väl så småningom.

Vänligen

2009-03-11 @ 09:20:02
Postat av: Johan Persson

Hej



Tack för supporten, Kalmarit!



Bjarne: Jag hade nog inte förväntat mig att du skulle vara nöjd med att en extern revisor från Öhrlings kommer fram till att kommunen hanterat Fanerdun-frågan på ett korrekt sätt. Nu är det de facto på det sättet och det är som du säkert förstår ganska nöjd med.



JP

2009-03-11 @ 09:35:51
Postat av: Bjarne Ritzén

JP

Revisionsrapporter är en sak och den krassa verkligheten ibland något helt annat. Att försälja tomtmark utan återköpsklausul i det osäkra läge som rådde vid detta tillfälle var tydligen enligt Öhrlings helt korrekt. Slutsatsen är förvånande! Var kan man läsa rapporten? Hur går förhandlingarna med Wang Huan?

Och beträffande om att vara nöjd. Jag är inte alls nöjd med att ett affärstillfälle som detta helt misshandlats av de två inblandade parterna. Du borde inte heller som kommunstyrelsens ordförande sitta nöjd med denna situation även om revisionen kommer fram till: "Vi bedömer att kommunen skött etableringen av Fanerdun på ett så ändamålsenligt och från ekonomisk synvinkel tillfredsställande sätt som varit möjligt. "



"som varit möjligt" är rätta orden och anger att kommunen givit sig in i en situation som man inte kunde kartlägga eller förmådde ta kontrollen över.

En intressant skrivning.

Vänligen

2009-03-11 @ 10:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0