Kalldusch för regeringen

Regeringen har ett eget råd som kallas för Finanspolitiska rådet. Det leds av professor Lars Calmfors. Igår presenterade de sina råd till regeringen och finansminister Anders Borg. Det kan knappast ha varit någon glädjestund för finansministern och hans regering.

På punkt efter punkt efterlyser man mer stimulanser för att undvika att krisen blir ännu värre. Man vill stimulera ekonomin genom höjd a-kassa, mer pengar till kommunerna, mer aktiv arbetsmarknadspolitik och borttagande av pensionärsskatten.

Är det någon som känner igen receptet?

Jo, det känns igen.

Finanspolitiska rådets slutsatser skulle med någon smärre justering kunna vara en direkt avskrift av socialdemokraternas recept för att få fart på Sverige. Självklart är Thomas Östros och Mona Sahlin nöjda idag. De har fått rätt av en grupp ekonomer som den borgerliga regeringen själva utsett och som knappast kan beskyllas för att vara socialdemokratiska lakejer....  

Kommentarer
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste Johan Persson!

Hur vore det om Du mera kommenterade vad som händer i kommunen istället för att försöka spela en roll på det rikspolitiska planet. Hur går det med skattehöjning och kommunens ekonomi? Vart står Fanerdun i dag, det största projektet i Kalmar sedan Hansans dagar. Vart står Salve i dag, förlustmässigt sett menar jag? Vart står WTC? Projektmässigt sett?

Grattis föresten till inträdesbiljetten till vallarna på Kalmar slott. Det var en höjdare.

Det verkar som att det Du lärt inom SSU har lämnat Dig i sticket.

Vänligen

2009-05-15 @ 16:32:20
Postat av: Johan Persson

Hej



På den här bloggen tar jag mig friheten att skriva om exakt vad jag vill. Det blir lokalt, regionalt, centralt och ibland också internationellt.



Om Bjarne Ritzen sen vill fylla sina dagar med att kommentera allt jag och andra skriver så är det upp till honom. Tänk vilket fantastiskt land vi lever i.



JP

2009-05-17 @ 21:23:44
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste Johan Persson!

Du har helt rätt att Du skriver vad Du vill på Din blogg.

Det är även så att det intressanta är vad en politiker inte skriver, inte kommenterar och vilka frågor han inte besvarar.

Vänligen

2009-05-18 @ 23:11:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0