Positivt från Byggfakta

Fick idag följande från Mikael R Olsson på Smålandsvillan. Är ett utdrag från Byggfakta och är härlig läsning i dessa dystra tider.

" Antalet bygglov för nya hus har tappat rejält i hela landet under årets första kvartal, cirka 50procent, men med ett undantag - Kalmar Län!  Här finns inget tapp alls!   Det är Kalmar och Färjestaden som är motorn i nybyggnationen i länet, mer än hälften av byggloven är från ngn av dem

- God tillgång på attraktiva tomter, och kommuner som jobbat proaktivt med planer. Även att tomter är billiga sett i ett nationellt perspektiv gör att nästan alla har råd med egen villa.
-Idag kan man bygga ett nytt hus i T.ex Fjölebro eller Saxnäs och ha en boendekostnad under 5000kr/mån vid 10% kontantinsats. Inkl.drift o amortering. Jag tror att Smålänningar är lite smartare och förstår att det är i sämre konjuktur man ska bygga. Avslutar Mikael R Olsson, säljare Smålandsvillan.  
Källa: Byggfakta."

Kommentarer
Postat av: Henrik

Johan, när kommer vi se en märkbar befolkningsökning i Kalmar?

Du presenterar fantastiska nyheter efter varandra men befolkningsmängden står fortfarande still och backar till och med stundom. Källa: SCB



Och slutligen är det inte bättre att kolla bygglovsfakta hos kommunen än att plocka från en som vill tjäna pengar dvs göra profit på befolkningen? Är inte du socialdemokrat?

2009-05-12 @ 08:18:46
Postat av: Johan Persson

Hej



Jo, jag är socialdemokrat och som sådan driver jag en politik som innebär att vi ska möta efterfrågan på villatomter samtidigt som vi ska göra allt för att pressa tillbaka arbetslösheten. Kalmar har hittills haft den minsta ökningen av arbetslösheten bland våra jämförelsekommuner, det är en position som vi vill behålla. Kan vi dessutom hålla igång byggandet och på det sättet gå emot strömmen så skulle jag vara väldigt nöjd.



JP

2009-05-12 @ 08:30:33
Postat av: Fembarnsfar

Henrik. Du får väl hjälpa till lite. Fråga inte vad din kommun kan göra för dig - Fråga vad du kan göra för kommunen.



Att sedan dra likhetstecken mellan en företagare och profiterande på befolkningen är inget annat än en grov förolämpning på alla företagare och visar på din stora okunskap.



Själv är jag företagare OCH socialdemokrat.



2009-05-12 @ 08:34:19
Postat av: Henrik

Trovärdigheten blir måttlig när man i hänvisar till statistik gjort av ett profiterande företag.

Det finns statistik inom kommunen att hänvisa till.

2009-05-12 @ 20:23:45
Postat av: Johan Persson

Hej



Menar du att Smålandsvillan har fel?



JP

2009-05-12 @ 20:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0