Veckan som gått

Då var det fredag igen och jag tänkte återigen ge mig på en liten sammanfattning av veckan som gått.

Veckans desperation: Helt klart centerpartiet. Trots att arbetslösheten ökat kraftigt så fortsätter man med omorganisationerna av arbetsförmedlingen. De som jobbar på arbetsförmedlingen som jag pratar med är så fullt upptagna med omorganisationer, nya direktiv och nya åtaganden att huvudfokus knappast ligger på att hjälpa de arbetslösa. Nu, mitt i allt detta, kommer då centern med förslaget att arbetsförmedlingen inte ska få förmedla jobb. Just det, arbetsförmedlingen ska inte få ägna sig åt platsförmedling. Det ska istället ske genom att de arbetslösa utrustas med en check som de sedan kan använda sig av mot olika förmedlingsbolag. Hallå? Verkligheten anropar. Vi är mitt i en lågkonjunktur, arbetslösheten är hög. Varför inte inte låta arbetsförmedlingen ägna sig åt det som man är satta att ägna sig åt? Det andra utspelet från centerpartiet kom idag. I Svenska Dagbladet berättar man att centerns nya linje är att förtäta och bygga skyskrapor i städerna. Detta motiveras med att centern nu ska vinna storstäderna. Frågan är om ens centerns kommunalråd Anders Andersson hänger med i omdanings-svängarna?

Veckans statistik: Återigen hamnar Kalmar högt i en ranking, denna gång är det Lärarnas Riksförbund som analyserat landets kommuner. Vi hamnar bäst bland jämförelsekommunerna och totalt på plats 19 av landets 290 kommuner. Under hösten släppte Lärarförbundet sin ranking och där låg vi på plats 14 av 290. Dessa siffror bekräftar den medborgarundersökning som SCB gjort för Kalmar kommun, i undersökningen får den kommunala verksamheten generellt väldigt höga betyg av kommuninvånarna. Det är ett gott betyg till alla medarbetare i kommunen. Att vi klarar denna höga kvalité och samtidigt har god ordning och reda på vår ekonomi gör livet ännu lite roligare.

Veckans citat: "Vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren?" Svaret är pappa på väg hem från jobbet. Denna knäspark till gåta levererades av dottern till Mikael Damberg, riksdagsledmot från Solna.

Veckans överreaktion: Utmärkelsen går till Jonas Löhnn som gick så fullständigt i taket av en ganska hovsam propå från Lena Hallengren när det gäller KSRR. Ibland måste man kompromissa lite för att få med sig människor. Det har praktiserats av mig under den här perioden när det till exempel gäller parkeringsavgifterna, Linnéuniversitets placering eller 6-9 skolorna.

Veckans snackis i kungliga huvudstaden: Handlar tveklöst om statsministern som under veckan angripit medierna för än det ena och än det andra. Att förklara dåliga opinionssiffror eller brister i den egna politiken med att journalisterna är dumma brukar sällan leda till framgång. Fråga Mona Sahlin...

Kommentarer
Postat av: Jonas Löhnn

Ens uppfattning präglas ju lätt av den förförståelse man har.

Lena Hallengrens pressmeddelande (sic!) kan av en kallas för "hovsam propå" och av en annan för "attack". Mitt genmäle kan ses som sakligt bemötande eller att jag "gick så fullständigt i taket".

Men jag har varit med så pass länge nu att jag förstår att frestelsen att plocka lätta poäng på den oro som finns hos befintliga secondhand-butiker blev för svår.

Trots att man varit med och bifallit alla beslut som tagits för att genomföra återbruksverksamheten bytte man fot, i förhoppning att få mediaframgångar.

Det blir givetvis motsägelsefullt och ganska genomskinligt.

Jag tycker att det är tråkigt eftersom det ger en falsk bild av hur socialdemokraterna hittills förhållit sig i frågan. Det är också tråkigt för att det skulle kunna hämma KSRR i de miljöambitioner som vi har.

Men mest tråkigt är det kanske för att det exploaterar en oro som, enligt mitt förmenande, är helt obefogad.

Jag deltar och rekryterar aktivt frivilligkrafter till Stadsmissionens verksamhet. Förmodligen har jag mer kontakt med de här organisationerna än någon i er partigrupp.

Jag förstår hur angelägen deras verksamhet är, men jag delar inte deras oro för att den skulle äventyras för att KSRR sluta slänga sådant som kan återanvändas.

Vi kommer att lösa den här frågan och har alltid haft den inriktningen. Vi ska bara komma överens om hur.

2010-01-22 @ 19:16:50
Postat av: Johan Persson

HejJag har också en ganska tät kontakt med Stadsmissionen som bedriver ett oerhört viktigt arbete. Deras bild är inte direkt likstämmig med den bild du ger. Mot den bakgrunden är det oerhört viktigt att KSRR hittar en bra överenskommelse med frivillig-organisationerna.JP

2010-01-23 @ 09:03:16
Postat av: Bjarne Ritzén

JL & JP!

Fortsätt gärna att kivas pojkar men träffas ni inte i ert "vardagliga politiska arbete" där sådant här barnkammarkäbbel om vem som är duktigast på att veta vad Statsmissionen har för uppfattning kan avhandlas.

Men när ni nu ändå är igång kan ni väl tala om hur stora underskott KSRRs second hand-verksamhet kommer att dra´s med innan den går med vinst och hur länge. Dessa underskott skall ju enligt JL balanseras mot höjda avgifter. En sådan upplysning kan vara intressant nu under ett valår för att väljarna skall kunna bedöma hur lärdomarna från Salva och Fanerdun har berikat detta nya kommunala affärsprojekt.

2010-01-24 @ 11:15:49
Postat av: Jonas Löhnn

Svar till Bjarne finns på http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/hallengren-till-attack-mot-ksrr%281732130%29.gm

2010-01-25 @ 14:02:43
Postat av: Jonas Löhnn

Svar till Bjarne finns på http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/hallengren-till-attack-mot-ksrr%281732130%29.gm

2010-01-25 @ 14:03:10
Postat av: Bjarne Ritzén

Ett utomordentligt klarläggande svar, tack!Återstår endast att fundera över varför S försöker skära pipor i vassen. Varför ägnar inte S sin tid åt konstruktiv verksamhet som gagnar kommunen istället för som nu försöka misstänkliggöra MP hantering av detta mål.

Vänligen

2010-01-26 @ 15:23:18
Postat av: Jonas Löhnn

Tack, Bjarne.

För kännedom har Barometern tydligen flyttat artikeln och dess kommentarer något, för länken leder nu fel. En fungerande länk är: http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/hallengren-till-attack-mot-ksrr%281732130%29.gm#comments...och med det ska jag sedan inte ta mer utrymme av Johans blogg.

2010-01-29 @ 00:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0