Biltema, företagsbesök och SCB

Riktigt roligt att äntligen kunna bekräfta nyheten om att Biltema etablerar sig i Kalmar. Vi har har hållt på med denna etablering i 3.5 år och visst känns det gott när det äntligen landar. Butiken kommer att vara på omkring 4000 kvadratmeter och ha 25-30 årsarbetare, mer under högsäsong. Visste ni förresten att Biltemas största artikel är cyklar?

Var igår på på två företagsbesök, dels på växande Bergkvarabuss och dels på Nöbble gård. Bergkvarabuss är nu tredje störst i landet och tar hela tiden marknadsandelar. Naturligtvis är det fantastiskt roligt att huvudkontoret är fast rotat i Kalmar.

På Nöbble gård tog Veronica och Lennart Svenzén emot. Vi fick en rundvandring och förevisning om allt från rapsolja och vildsvinsfällor till ekologisk mjölkproduktion. Efteråt vankades det färska jordgubbar och ett bra samtal om hur vi lokalt ska forma en livsmedelsstrategi som befäster och utvecklar vår ledande roll när det gäller livsmedelsproduktion.

Idag kom så mätningen med stort M, SCB partisympatiundersökning. De har prickat rätt varje gång sedan 1973 och har man rätt även denna gång så blir det rödgrön valseger i september. I Kalmar län är det stabilt rödgrönt. Den borgerliga alliansen tappar några procent medan de rödgröna ångar på mot 55 procent. Enligt SCB skiljer det mellan 13 och 14 procent mellan blocken i Kalmar län.

Värst ser det ut för centern och kristdemokraterna som ser ut att tappa sina riksdagsledamöter från länet.

Kommentarer
Postat av: Anders

Ang Scb hur känns det för en person med rötterna i jordbruket att vara med om att för första gången sätta kommunister i regeringsställnng?

2010-06-13 @ 19:18:06
Postat av: Johan Persson

HejJag har aldrig varit någon anhängare av blockpolitiken. Den är långsiktigt farlig för både en kommun och ett land. Med det läge och den stenhårda positioneringen från både centern och kd så har vi hamnat i en situation där även de rödgröna tvingas formera sig i ett block, tyvärr.Hruvida vänsterpartisterna i en eventuell framtida regering är kommunister är jag mycket tveksam till.JP

2010-06-15 @ 09:42:30
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste JP!

Så det är Centerpartiet och Kristdemokraterna som tvingat S i armarna på ett lätt maskerat kommunistparti. Trovärdigheten är låg i ditt påstående. Är det inte så att tesen lyder "makt till varje pris" och då får man ta fan i båten och ro. Varför hymla?

Rz

2010-06-15 @ 23:16:32
Postat av: Biltema

Biltema blir snart lika unikt som Lindex...

De kommer snart även öppna i Karlskrona, Växjö, Värnamo och Västervik.

2010-06-16 @ 00:13:42
Postat av: Johan Persson

HejJag är hur eller hur glad för Biltema. Det skapar jobb och det drar folk till Kalmar.Bjarne: Enligt min uppfattning har alliansbygget på den borgerliga kanten tvingat fram en onödigt hård blockpolitik i ett tämligen litet land. Jag tror inte det är bra. Det är en uppfattning som en del gillar och andra ogillar. Hur eller hur så står jag för det.JP

2010-06-16 @ 09:59:17
Postat av: Bjarne Ritzén

JP

Varför inte tänka tanken att de två största partierna skall bilda regering. Varför skall ett stort parti ha mindre inflytande än ett litet parti?

2010-06-16 @ 21:38:12
Postat av: Johan

Är verkligen placeringen av biltema den bästa? Känns som att det hamnar i ett ingenmansland på tomten brevid Elajo. Hade väl varit bättre med en paceringen antingen vid Hansa eller Giraffen?

2010-06-17 @ 18:46:45
Postat av: Johan Persson

Bjarne: Förstår hur du tänker. En förutsättning för det är en stor kris eller kaotisk parlamentarisk situation.Johan: Vi har i dialogen med Biltema pekat på olika alternativ. De har nu gjort en bedömning och landat på denna plats. Tror att skyltläget vid E22 har bidragit.JP

2010-06-18 @ 09:07:02
Postat av: Bjarne Ritzén

Bäste JP, du skriver:" En förutsättning för det är en stor kris eller kaotisk parlamentarisk situation". Men, påstår du inte själv mellan raderna att det råder en stor kris eller en kaotisk parlamentarisk situation så fort S inte får absolut majoritet?.Dessutom har metoden prövats i Finland med viss framgång.

2010-06-18 @ 18:32:07
Postat av: Johan Persson

HejBjarne: Jag har aldrig påstått att det idag råder något parlamentariskt kaos pga att s inte är i regeringsställning. Man kan ha mycket synpunkter på regeringens politik men inte på detta.Det finns många länder som har lyckats samsas över blockgränserna. Det som har lett fram till det har ofta varit just parlamentariskt kaos eller en kris.JP

2010-06-19 @ 09:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0